De kracht van het uitvinden

Een uitvinder is op zoek naar nieuwe dingen, uitvindingen. Soms wordt een vinding gevonden op een plek waar niet werd gezocht, ook is het vaak het resultaat van hard werken. Oog hebben voor wat je tegenkomt. Zonder nieuwsgierigheid geen uitvinding. Een uitvinder wil leren.

Bij het uitvinden doorlopen we cyclisch vier stappen, namelijk: idee, ontwerpen, maken en installeren. Omdat wij alle stappen controleren kunnen wij in het proces al deze stappen weer terugkoppelen. Zo wordt tijdens het maken geëvalueerd of de oplossing nog aan het uitgangsidee voldoet.

 

 

Idee ontwikkeling

Een idee is ongrijpbaar - opeens is het daar zo - lijkt het. Toch is het krijgen van ideeën controleerbaar. Door informatie op te nemen ontstaan er ideeën, door deze te combineren en toe te passen ontstaan er nieuwe ideeën. Door onze achtergronden aan de kunstacademie zijn we bedreven in het bedenken van ideeën.

Wij bedenken geen producten voor de massaproductie. Dit zorgt ervoor dat unieke en absurdistische ideeën een kans krijgen. Vanuit verschillende disciplines bedenken we ideeën, spelen ermee, wisselen ze uit, en laten ze in aanraking komen met de werkelijkheid. Onze werkplaats is de plek waarin we onze ideeën direct kunnen testen. Een korte lijn tussen idee en uitvoering.

Ontwerpen

Een ontwerp bestaat uit het uitdenken, uittekenen en uitwerken van een gekozen idee. In een ontwerp maken we keuzes voor materiaal en hoe we het gaan maken.

Wij kunnen ontwerpen in een CAD programma, dit schept ruimte voor complexe ontwerpen, of er wordt een ontwerp op een kladblaadje geschetst. Voor de communicatie maken we sfeerschetsen of complete bouwtekeningen.

Omdat we de uitvoering zelf in de hand hebben weten we al in de ontwerpfase wat wel of niet kan en voorkomen we door onze ervaring fouten in het maakproces.

Maken

Maken doen we in onze werkplaats. We hebben een uitgebreide hout- en metaalwerkplaats waarin van alles mogelijk is. Als er een complexe onderdelen nodig zijn kunnen die direct op de draai- en freesbank worden vervaardigd. Ook als er snel een grote productie opgezet moet worden hebben we de ruimte en de mankracht om dit te realiseren.

Wij maken geregeld onze eigen gereedschappen en machines voor het maken van onze projecten. Zo hebben we bijvoorbeeld een Engelse wals gemaakt voor het walsen van dubbelgekromd plaatwerk en hebben we een stoomcabine gebouwd voor het stomen en buigen van massief hout.

Wij staan dagelijks in de werkplaats en hebben daardoor gevoel voor materiaal.

Installeren

Na het doorlopen van idee-tot-ontwerp en van ontwerp-tot-maken komt de installatie. Het installeren van een project omvat het afleveren, opbouwen en plaatsen op de locatie. Vaak komt bij de installatie nog een hoop inventiviteit van pas.

Door onze ervaring met het installeren van objecten, bijvoorbeeld op festivals, gaan we professioneel te werk en weten we de oplossingen te bedenken.

Wij zorgen ervoor dat het goedkomt!

Login Form

Vul hieronder uw gebruikernaam en wachtwoord in om in te loggen op de internet pagina